Vad är hudflikar?

Vad är hudflikar

flikar

remove-large-skin-tags

Hudflikar
Hudflikar, också kända som acochordons, uppträder ofta hos både kvinnor och män. Hudflikar är godartade och icke smittsamma och uppkommer spontant vanligtvis i armhålor, under bysten och i nacke- och halsområde, ofta på ställen där huden veckar sig. Hudflikar uppkommer vanligtvis hos äldre eller hos personer med ömtålig hud, som en följd av ett slag eller kraftig tvättning eller torkning av huden.
Hudflikar varierar i storlek från någon millimeter till flera centimeter. Hudflikar är oftast hudfärgade men kan också vara mörkare. De är mjuka och smärtfria, utskjutande och en del växer plant mot huden men vanligast är att hudfliken är utskjutande och sitter på en smal stjälk.

Varför får man hudflikar
Den vanligaste orsaken till uppkomsten av hudflikar är nötning av hud. Personer som är överviktiga har ofta områden i veck vilket kan öka uppkomsten av hudflikar. Andra orsaker till hudflikar är hormonella förändringar, insulinresistens hos diabetiker och kontraktion av HPV, humant papillomvirus virus.
Upp till 46 procent av befolkningen får hudflikar någon gång under livet.
Uppkomsten av hudflikar kan ha hälsorsaker och det kan då vara bra att kontakta läkare.

Hur behandlar jag hudflikar
Hudflikar vill man oftast behandla – ta bort – av estetiska skäl. Hudflikar är till skillnad från vårtor inte smittsamma men kan dock utseendemässigt vara obehagliga och om de sitter på ”dumma” ställen kan de irritera.
Det finns ett antal behandlingstekniker för hudflikar, däribland frysbehandling som är ett snabbt och effektivt sätt att bli av med hudfliken. Frysbehandling har professionellt använts under lång tid för behandling av hudflikar och Med VOORDIQ HUDFLIKAR finns nu denna behandlingsteknik för hemmabruk.
Tekniken är enkel och effektiv och oftast räcker det med en behandling för att bli av med hudfliken.
Ofta vill man ta bort hudflikar eftersom den kan vara irriterande eller estetiskt oattraktiva. Att frysa bort hudflikar är ett snabbt och effektivt sätt att bli av med hudflikar.

hudflikar_mini

KOP_VOORDIQ